Een uitstekende reden om vanuit Amsterdam naar IJburg te gaan!

IJburg is natuurlijk eigenlijk gewoon Amsterdam. Maar toch lijkt het een plek op zich. Voor wie daar woont en werkt. En voor wie in Amsterdam is. Terwijl je er vanuit hartje Amsterdam sneller bent dan dat je een parkeerplek in de binnenstad gevonden hebt. Waarom zou je dus IJburg overslaan als je in Amsterdam bent? Zeker als je weet dat daar hét Italiaanse restaurant Bloem op IJburg zit!

Wisselende menukaart

Bloem op IJburg is een Italiaans restaurant met een mediterraanse keuken. Of een mediterraans restaurant met een Italiaans tintje. Het is maar hoe je zegt. Waar het om gaat is dat u bij ons heerlijk kunt eten. Dagverse producten van pure kwaliteit met een eigen twist van onze chef. En van een menukaart die heel regelmatig wisselt. U heeft dus altijd weer een goede reden om snel terug te komen!

Seizoensgebonden en rechtstreeks uit Italië

Het aanbod van de seizoenen bepaalt onze kaart. Zo weet u zeker dat u bij ons kunt eten wat op dat moment het beste smaakt. De groente, kruiden, veel vlees, kazen en de wijnen halen we vaak zelfs rechtstreeks uit Italië. Omdat als de warme zon erop geschenen heeft, alles nog beter smaakt. Puurder, echter, intenser. Je proeft het verschil, en wij laten u dat ook graag zelf proeven.

Italiaanse wijnen, de beste vino!

Een goede Italiaanse maaltijd kan natuurlijk niet zonder een goede Italiaanse vino. En die vindt u ook bij ons. Voor elk gerecht kunnen we u een passend wijnadvies geven en als u wilt stellen we een wijnarrangement samen dat past bij het menu dat u die avond kiest.

Limoncello en grappa

Net als de wijnen hoort bij de Italiaanse keuken ook een goede limoncello of grappa. En die limoncello van ons is meer dan goed. Huisgemaakt dus uniek en zeker ook authentiek. Hier rijden mensen speciaal voor naar ons restaurant op IJburg! En geeft u de voorkeur aan grappa? Ook daarin hebben we een uitgebreide collectie. Waarmee u uw maaltijd ook wenst af te sluiten, hier vindt u de likeur die uw maag tot rust brengt en het bloed weer laat stromen. Precies zoals een digestief hoort te doen.

Huisgemaakt

Ook de rest van de kaart is typisch Zuid-Europees. Met huisgemaakte gerechten van antipasti tot en met heerlijke dolci en van goede Italiaanse koffie van versgemalen bonen tot de biologische frisdrank Limonata… Onze menukaart is compleet, verrassend en altijd vol kwaliteit.

Vlakbij Amsterdam en gratis parkeren

IJburg is eigenlijk maar op een steenworp afstand van het centrum van Amsterdam. Vanuit het centrum bent u er met de tram al met 12 (!) minuten! En komt u met de auto, dan vindt u hier nog genoeg parkeerplekken waar u bovendien na 19.00 uur gratis kunt parkeren. Meestal zelfs voor de deur of anders heel dichtbij.

Lekker uit eten op IJburg?

Kortom, wie lekker uit eten wil en een fijne avond uit wilt beleven, hoeft niet ver te zoeken. Bloem op IJburg is goed bereikbaar en van maandag tot en met zaterdag geopend voor het diner. Bel even om een plek te reserveren voor u en uw gezelschap. We ontvangen u dan graag snel in ons restaurant!